به گزارش سینماپرس، در آغاز این مراسم، محمد خراسانیزاده گفت: در روزهایی که ملت مظلوم فلسطین، جانانه در مقابل ظلم و ستم رژیم اشغالگر صهیونیستی ایستادهاند و جنایات و نسلکشیهای این رژیم کودککش برای جهان و جهانیان مسجل شده، زبان هنر بیش از هر زبان دیگری میتواند موثر و تبیینگر باشد.
مدیرکل دفتر هنرهای تجسمی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: کارتون و کاریکاتور به عنوان یک هنر زنده، پویا و صریح، یکی از موثرترین شاخههای هنری است که از قابلیت ارائه در لحظه برخوردار است. اکنون در آستانه یوم الله سیزده آبان، هفته استکبارستیزی و برپایی جشن ایستادگی ملت ایران، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین با آثار هنرمندانی از پانزده کشور آمریکای جنوبی افتتاح میشود.
سرپرست موزه هنرهای معاصر تهران از حضور و مشارکت تمامی هنرمندانی که آثار خود را در این رویداد هنری ارائه کردهاند، قدردانی کرد.
صدای کودکان غزه
در بخش دیگری از این مراسم، امیرناصر جاوید، قائم مقام رئیس حوزه هنری در امور بینالملل پشت تریبون آمد و در اظهاراتی درباره آنچه این روزها در فلسطین اشغالی میگذرد، گفت: تاکنون بیش از سه هزار کودک در فلسطین به شهادت رسیدهاند و این فقط یک عدد نیست. سه هزار قلب کوچک که با صدای انفجار بمب نابود شدند. تلخی این اتفاق، به حدی است که در کلام نمیگنجد و هیچ واژهای حق مطلب را ادا نمیکند.
او افزود: امروز در عصر تکنولوژیک و در شرایطی که رسانههای مدعی دنیا به نام آزادی دیوارهای بلندی را ایجاد کردهاند تا جهان، حقیقت را نبیند و نشنود، شاهد برگزاری نمایشگاهی هستیم که میتواند از کیلومترها آنسوتر صدای کودکان مظلوم غزه را به جهانیان برساند.
جاوید بیان کرد: این نمایشگاه، حاصل تلاش شبانهروزی هنرمندان و مسئولان موزه هنرهای معاصر تهران و مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری است. همچنین ۹ هنرمند مطرح از کشورهای آمریکای لاتین که آثارشان در نمایشگاه حضور دارد، این روزها میهمان کشورمان هستند که در زمره بهترینهای کارتون و کاریکاتوریستهای دنیا به شمار میآیند و با آثارشان، تلخیها را به نحوی نشان میدهند که کاممان تلخ نشود.
ارتباط چندین ساله
در بخش دیگری از این مراسم، سید مسعود شجاعی طباطبایی، دبیر نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین در جایگاه سخنرانی حاضر شد و در سخنانی بیان کرد: پیشینه ارتباط هنرمندان ایران و آمریکای لاتین به دهه ۷۰ شمسی بازمیگردد. امور بینالملل و مرکز هنرهای تجسمی حوزه هنری زمینه حضور ۹ هنرمند از منطقه آمریکای لاتین را در ایران فراهم و با مشارکت موزه هنرهای معاصر تهران، نمایشگاه پیشرو سامان یافت.
او ضمن اشاره به بنیان پژوهشی نمایشگاه کارتون و کاریکاتور آمریکای لاتین، افزود: در کتاب نفیسی که به زودی منتشر میشود، سیر تطور تاریخی کشور کوبا تشریح شده است.
شجاعی طباطبایی یادآور شد: در نمایشگاه پیشرو آثار هنرمندان برجسته ۱۵ کشور منطقه آمریکای لاتین ازجمله آرژانتین، کوبا، کلمبیا، برزیل، گواتمالا، پرو، ونزوئلا، نیکاراگوئه و… ارائه شده است.
در ادامه، محمود سالاری، معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جایگاه قرار گرفت و ضمن اشاره به نزدیک بودن سالگرد تسخیر لانه جاسوسی در ایران گفت: در آستانه روزی هستیم که فریاد یک ملت بر سر استکبار جهانی با تسخیر لانه جاسوسی بلند شد. امیدوارم روحیه استکبارستیزی در میان ملتهای دنیا روز به روز شعلهورتر شود و روزی شاهد افزایش تعداد پرچمهایی باشیم که روی این صحنه(اشاره به کشورهای شرکت کننده در نمایشگاه) قرار گرفتهاند.
روزهای سخت فلسطین
سالاری ادامه داد: روزهای سختی را در فلسطین شاهد هستیم و آنچه از غارت و کشتار در تاریخ خوانده بودیم، در حال وقوع است. امیدوارم عمر این روزها کوتاه باشد و به زودی لبخند پیروزی بر لبان مردمان مظلوم فلسطین نقش ببندد.
معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصریح کرد: امیدوارم این جمعها موجب تقویت جبهه حق و اضمحلال جبهه باطل باشد. فرجام عالم این است که زمین متعلق به صالحان است و این همان اتفاقی است که انتظارش را میکشیم. بحمدالله هر روز جبهه حق و استکبارستیزی تقویت میشود.
او خاطرنشان کرد: روزی را به یاد میآورم که در یونان، رانندهای از من پرسید چرا شما ایرانیها دست از سر آمریکاییها برنمیدارید؟ به او گفتم که آنها دست از سر ما برنمیدارند. پس از کمی گفتوگو، آن راننده اذعان کرد که حق با شما ایرانیهاست.
در بخش دیگری از مراسم، نوبت به آلبرتو گونزالس کاسالس، سفیر کشور کوبا رسید تا برای سخنرانی روی صحنه بیاید.
او اظهار کرد: من با اینکه مسلمان نیستم، اما در آغاز کلام، بسم الله میگویم؛ چراکه باعث بهبود امور میشود.
آلبرتو گونزالس کاسالس افزود: فکر نمیکردم چنین رویدادی در ایران برگزار شود. باید به برگزارکنندگان و طراحان این نمایشگاه به خاطر ایده، برنامه و طرحی که در این مقطع زمانی اهمیت بیشتری یافته است، تبریک بگویم.
سفیر کوبا در ایران ضمن محکوم کردن جنایات رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی گفت: در همین ساعاتی که ما اینجا گرد هم آمدهایم، مردم فلسطین زیر آتش بمباران صهیونیستها جان خود را از دست میدهند؛ درحالی که کمترین امکانات را در اختیار دارند.
در بخش پایانی این مراسم، آرس، کاریکاتوریست سرشناس اهل کوبا پشت تریبون آمد و اظهار کرد: باعث افتخار من است که در چنین رویدادی حضور دارم. سابقه دوستی من با ایرانیها از قدمت بسیار زیادی برخوردار است. سفر به ایران در امتداد دوستیام با هنرمندان ایرانی عرصه کارتون و کاریکاتور تعریف میشود. من و دوستانم از دیدن چنین ظرفیت هنری بالایی که در ایران وجود دارد، شگفتزده هستیم.
این کارتونیست تصریح کرد: آنچه امروز به واسطه برپایی این نمایشگاه شاهدش هستیم، شروع ارتباط هنرمندان آمریکای لاتین و ایرانی نیست، بلکه نتیجه سالها دوستی و تعامل آنهاست.
در پایان این مراسم، نمایشگاه کارتون و کاریکاتور هنرمندان منطقه آمریکای لاتین در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح شد. این نمایشگاه تا ۲۸ آبان پذیرای حضور علاقهمندان خواهد بود.
ارسال نظر